25 decembrie 2010

✿Un suflet mic

S-a lasat peste noi parfum de iarna,umbra de frig. Sunt lumini de sarbatoare pe strazi si inimile noastre se pregatesc si de lumina Craciunului,si de raceala sfarsitului de an. Vin ceasuri de melancolie,de visare; printre raze se strecoara fluturi de zapada. Deja nu se mai vede piatra scrijelita intr-o noapte ...In curand si pasiunea ei va fi acoperita intr-un acces de furie.. Insa brazii ii vor putea tine de cald pana in primavara,cand-daca va rezista- nimic n-o va putea impiedica sa radieze prin acele cateva cuvinte aruncate razlet..

S-a lasat peste noi parfum de iarna, si ne imbata cu fiece clipa.Sclipiri de roua plutesc in vazduh..Copiii rad cu gurile pana la urechi incercand a prinde in dinti rasaritul. Scortisoara,portocala,ciocolata si beteala...
Dar pana la urma ai uitat...Ce inseamna ziua de azi?

Un prunc,candva,deschidea ochii si deja schimba lumea. Chiar daca in jur lucrurile i se pareau ciudate,nu a scos un sunet- tacut ca un miel... Gingasia lui ii atingea pana la lacrimi pe parintii lui,si deja il iubeau pana in strafundul inimii lor. Capsorul lui le incapea intr-o palma si parea atat de fragil.. Insa stiau ca el va fi cel mai puternic,iubitor si curajos ,si asta se vedea inca de pe atunci in acei ochi patrunzatori. 
Zambea- deja ne iubea.

Denisa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu