19 iunie 2011

✿Fiicei mele,cu dragoste [H. Exley]

"Draga mea fetita.Ma gandesc la tine tot timpul.Atunci cand culoarea tricoului tau s-a imprimat pe mai toate hainele din masina.Cand scot fire lungi de par din sifonul chiuvetei.Cand curat petele de grasime de pe cada de baie.Cand gasesc resturi de ciocolata la tine in pat.Cand constat ca ai mancat toata inghetata fix inainte de masa.Sau cand gasesc pe perna mea,cutia de iaurt plina cu primule.Te iubesc....

De cand ai venit pe lume viata pare un roman extraordinar-intorc nerabdator pagina sa vad ce ai mai facut. Nici nu stiu care dintre capitole imi plac mai mult-cele linistite-cele cu scene dramatice-ori cele pline de suspans.Niciunul nu e plicticos.Si ma gandesc ca am pus si eu umarul la scrierea aceste opere.
Speranta mea este sa-ti traiesti viata mereu surprinsa si incantata de ce-ti ofera lumea din jur.Nu,draga mea,nu visuri de marire si averi nutresc pentru tine.Ci doar o slujba care sa-ti placa,talente pe care sa le perfectionezi,o inima usoara,prieteni si iubire din belsug.
Iti doresc frumusetile linistii,gloria luminii solare,misterul intunericului,forta flacarii,puterea apei,dulceata aerului,taria calma a pamantului,iubirea care sta la temelia tuturor lucrurilor.Iti doresc minunatia vietii.
Draga mea.Sper ca atunci cand vei fi foarte,foarte batrana sa poti privi in urma si sa spui "Doamne!Asta da,viata."Tu esti dragostea mea-dragostea care ne uneste.Ia-o cu tine prin lumea pe care eu n-o voi sti niciodata.
Vreau sa te stiu fericita,aparata,linistita si inteleapta.
Dar nu inca.Intai traieste-ti aventura.
Iti doresc dragoste.O poveste de dragoste,da.Dar si dragostea celor din umbra,uitati,unul langa altul marturie a timpurilor apuse.Sa ai parte de tandretea bratelor intinse ale copiilor,de dulceata saruturilor lipicioase.De alintul molcom al unui pisoias ori de oftatul complice al unui caine.De mangaierea linistitoare,de stralucirea din ochi,de sunetul cheii rasucite in broasca.
Iti doresc o fiica asemenea tie."

18 ani minunati
Denisa

Un comentariu: